Achtergrond

Deze website richt zich specifiek op Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) volgens ISO 20400 en is tot stand gekomen tijdens het proces van de ontwikkeling van de richtlijn ISO 20400 Sustainable Procurement. In 2015 hebben enkele normcommissieleden de handen ineen geslagen en zijn gaan nadenken over het overbrengen van de richtlijn aan publieke en private organisaties. Met de combinatie van dé inkoopvereniging van Nederland (zelfs 3e van de wereld): NEVI, die ook de voorzitter van de normcommissie geleverd heeft: Karin van IJsselmuide, en de beheerder van ruim 31.000 normen -hét tegenwoordig zelfs Koninklijk Nederlandse Normalisatie-instituut- NEN en twee normcommissieleden van het eerste uur, Hans Kröder en ik, Karin Thomas, was een ijzersterke basis gelegd voor het opzetten van hoogwaardige trainingen.

Op verzoek

Tijdens het ontwikkelen van de internationale richtlijn is er terugkoppeling gezocht bij potentiële gebruikers van de richtlijn, in de vorm van klankbordsessies. Tevens hebben wij hen de vraag voorgelegd of een MVI-training volgens ISO 20400 wenselijk is. Zij gaven o.a. onderstaande redenen waarom zij behoefte hebben aan een training:

  1. Mondelinge toelichting op de tekst: snel naar de kern.
  2. Behoefte aan de gedachtes achter de totstandkoming van de richtlijn. Daarom zijn de trainers allen normcommissieleden die zowel nationaal als internationaal vergaderingen hebben bijgewoond.
  3. Begeleiding bij de eerste stappen van MVI.
  4. Praktijkervaring en voorbeelden met professionals onderling kunnen uitwisselen.
  5. Een organisatie kan niet ISO 20400 gecertificeerd worden. Echter dmv certificering van de inkopers kunnen organisaties en individuele inkopers aantonen dat zij serieus in MVI investeren voor het behalen van optimale resultaten.

Trainers | Lid van Normcommissie Sustainable Procurement

Karin van IJsselmuide
Karin van IJsselmuideVoorzitter Normcommissie ISO 20400 Sustainable Procurement
GET IN TOUCH – via Linkedin
Karin Thomas
Karin ThomasLid Normcommissie ISO 20400 Sustainable Procurement
GET IN TOUCH – via Linkedin
Hans Kröder
Hans KröderLid Normcommissies ISO 20400 en 26000 Guidance on Social Responsibility
GET IN TOUCH – via Linkedin

Neem contact op of volg de updates

Samen weten & leren we meer. We houden van interactie en het opbouwen van een interessant en divers netwerk en hebben daarom verschillende social media kanalen. We hopen dat u zich ook aansluit.